Wie zijn wij?

Een verbinding van Chinees / Vietnamese mensen die zich verbonden voelen met Nederland, die ook Nederlander zijn, maar die ook trots zijn op de Chinese en Vietnamese roots, die U uitnodigen hierin een kijkje te nemen en u uitnodigen om meer te willen weten van de cultuur, de geschiedenis, de gebruiken de maaltijden, de filosofie, Bhoedisme, massage, acupunctuur en nog vele andere zaken. Hieronder ziet u een voorbeeld van een helende massage, die bijdraagt aan energie en een verbeterde doorbloeding. China staat bekend om haar oude integrale geneeskundige methoden, tegenwoordig ontmoeten de westerse en oosterse zienswijzen daarin elkaar steeds meer. Laat u ook een meenemen.

Graag vertellen wij u meer over de werkwijze en wellicht wilt u zelf ook de behandeling eens ondergaan.

 
 
Zo geven wij ook les in de Chinese taal, een rijke oude taal, vol van geschiedenis, rituelen, oudheid en bijzondere totstandkoming: Mandarijn is de verzamelnaam van alle Mandarijnse taalvariëteiten. In China wordt het Guanhua, taal der ambtenaren/mandarijnen, genoemd. Kijkend naar het aantal moedertaalsprekers (850 miljoen mensen) is het de meest gesproken taal van de wereld. 

Vaak wordt het Mandarijn ook gewoon Chinees genoemd. Toch bestaat er geen taal als 'het Chinees', daar dit een verzamelnaam is voor 14 talen. Deze talen, vaak (eigenlijk foutief) "dialecten" genoemd, kunnen net zoveel van elkaar verschillen als het Nederlands van het Deens.

Het Mandarijn wordt in de noordelijke helft van China gesproken, met als centrum Peking. In het zuiden zijn andere talen als Kantonees van groter belang. Op Taiwan wordt traditioneel geen Mandarijn gesproken, maar het Standaard Mandarijn is er nu toch de officiële taal en wordt er met name gebruikt door immigranten vanaf het vasteland.

Mandarijn wordt geschreven met Chinese karakters (Hanzi), maar kan ook met het Latijnse alfabet worden geschreven. 

 

Bel ons voor een mooie teamdag en we maken afspraken op maat!! 06-44862799, 043-3436474 de Chinese Cultuur en Oriëntaalse vereniging in Limburg.